top of page

Vijf tips om speelsheid in je leven te blazen

Spel en speelsheid zijn essentieel voor je mentale gezondheid. Wij geven je alvast vijf tips om speelsheid in je leven te blazen.


1. Maak een wandeling zonder bestemming en verwonder je

Stap uit je voordeur en wandel voor een dertigtal minuten in een richting die je voorheen nooit nam. Zet je gsm uit, zet geen muziek op, maar treed buiten je bekende wegen en zie wat op je pad komt. Trek je ogen open: hoeveel brievenbussen kwam je tegen? Hoeveel mensen hebben gekleurde gordijnen? Welke dieren kruisten je pad?...


Geniet van wat je ziet!


2. Kijk naar het leven door de ogen van een kind of dier

Tijd doorbrengen met kinderen en dieren is de makkelijkste manier om meer te leren over het speelse leven. Wees nieuwsgierig, trek je ogen open en kijk hoe zij het leven bekijken en benaderen. Omgaan met niet-volwassenen, tijd nemen om even uit die wereld vol verwachtingen en to-do’s te stappen, doet je vrijer in het leven staan, los van structuur en planningen.


3. Lach om jezelf in bijzijn van de ander

Neem jezelf niet te serieus. Doe een stapje terug en geef toe dat jij een scheet liet op het familiefeest, dat glas wijn omstootte of zwaaide naar een onbekende die je bekend leek tijdens je zondagse wandeling met het gezin.

Zie de humor en ironie in van oncomfortabele situaties. Als je jezelf relativeert met de glimlach vinden mensen je aangenaam en fijn in de omgang, wat de kwaliteit van je relaties en vriendschapsbanden positief beïnvloedt.


4. Speel en wordt vanzelf speelser

Net zoals je werk in je agenda incalculeert, mag je dit ook vaker doen voor het spelen van een spel. Breng wat vrienden bijeen voor een spelletjesavond, daag je partner uit om in een wedstrijdje met jou de beste versie van jullie favoriete eten te maken, introduceer het favoriete kaartspel van je opa wanneer je op de koffie bent, daag je kinderen uit om alle rode auto’s te zien op weg naar het zuiden van Frankrijk…


5. Boek een 'Schatten op Zolder' ervaring! (duuh)

Hoe? Easy!


Boek hieronder meteen het eerstvolgende vrije moment:266 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page