top of page

6 manieren om spel in je relatie te introduceren

Er zijn heel wat manieren om spel en speelsheid in je relatie te introduceren. Wij geven je alvast 6 tips!


1. Verdiep je in elkaars passies

Toon interesse in elkaar en wat jullie passioneert. Laat je partner vol liefde vertellen over zijn/haar ideeën, passies en dromen. Ga in de leer bij elkaar. Als jullie een gedeelde fascinatie, passie of hobby hebben, ga daar dan voor! Beklim samen bergen, speel uren samen Scrabbel, doe wijnproeverijen tot jullie alles hebben geproefd… Beleef het samen en laat jullie gedeeld emotioneel kapitaal stijgen!


2. Herontdek samen de speeltuin

Wanneer zaten jullie voor het laatst naast elkaar op de schommel, of bouwden jullie een zandkasteel? Klommen jullie al samen in bomen of rolden jullie in het gras? Of doe net als mijn man en ik, ren na een drukke dag tikkertjesgewijs achter elkaar aan. Laat het speelse kind terug in jezelf naar boven komen, laat dit zien aan je partner en beleef dit samen.


3. Boek een wekelijkse datenight

Dit is -liefst een vast moment in de week, voor minimum 30 minuten- waarop jullie tijd vrijmaken om enkel met jullie te zijn. Er zijn enkele kleine spelregels: er mag niet over kinderen, verbouwingen, de rekeningen en huishoudelijke to do’s worden gesproken. Deze date hoeft niet groots of duur te zijn, het gaat er om dat jullie bewust tijd nemen voor elkaar. Neem een picknick en kijk samen een hele avond naar de sterren of maak een wandeling in een bos waar jullie nog nooit zijn geweest en neem jullie thermos koffie mee.


4. Lach samen

Kijk samen naar een comedyshow, haal die stoffige kinderfoto’s boven of vertel de meest hilarische reisanekdote aan elkaar. Lach samen. Lachen is een krachtig medicijn en versterkt jullie relatieband.


5. Haal je pen boven, schrijf een liefdesbrief

Krabbel neer hoe verbazingwekkend jij je partner vindt, wat jij leuk vindt en misschien wel adoreert. Leg deze brief onder het nachtkussen van je partner en wees even verwonderd als die deze ontdekt.


6. Boek een 'Schatten op Zolder' ervaring! (duuh)

Hoe? Easy!


Boek hieronder meteen het eerstvolgende vrije moment:

Veel succes, lieverds!


267 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page